Guide till Belgisk choklad

provsmaka belgisk choklad

Själen och hjärtat av belgisk choklad

Belgisk choklad är den bästa i världen och det är ingen vanlig choklad. Den görs med hjälp av en särskild uppvärmningsprocess för att bibehålla aromen från de malda kakaobönorna. Men det inte allt. Denna choklad är också konstfullt formad och manuellt dekorerad efter den gamla världens standard.

Den belgiska chokladens hjärta

Belgien är väldigt stolta över sin chokladindustri och det råder ingen brist på choklad i denna del av världen. Belgien producerar tusentals ton choklad varje år och det finns tusentals chokladaffärer som erbjuder världens bästa choklad där. Turister och den lokala befolkningen svärmar runt dessa affärer som säljer Belgiens bästa produkt.

Jean Neuhaus

De mest sålda av chokladläckerheter är praliner och chokladaskar. Att doppa praliner i choklad var en snilleblixt av chokladtillverkaren Jean Neuhaus och detta öppnade verkligen upp för nya möjligheter i chokladbranschen. Pralinernas känsliga innehåll triggade också Neuhaus att skapa särskilda askar för att preservera dem bättre. Dessa askar och förpackningar är synonym med den höga kvalitén av belgiska chokladpraliner.

Belgiens chokladindustri

Den belgiska chokladen är också enastående att se på. De är än idag noggrant dekorerade för hand till perfektion av professionella chokladtillverkare och chokladkockar med många års erfarenhet i bagaget. De har intensivt studerat i professionella program där deras träning börjar med grunden av att förstå Belgiens chokladindustri, och sedan kemin mellan de olika smakerna och texturerna av chokladen. Inkluderat är också dekoration och formgivning av konfektyren.

En mästerchokladtillverkare skapar häpnadsväckande kreationer och kan berätta för dig att formge detta godis innebär att man måste förstå texturen av chokladen och dess kompabilitet med andra ingredienser såsom praliner, valnötter, likörer, nougat med mera.

Den artistiska ytan av chokladsnäckor, chokladblommor etc. ställer belgiska choklad i en klass för sig. Denna choklad är högt respekterad av de bästa chokladtillverkarna, inklusive de schweiziska som också är kända för deras högkvalitativa chokladgodis. Den explosiva kombinationen av kvalitétschoklad, spännande smaker och artisteriet gör en ask med belgisk choklad den ultimata presenten för alla tillfällen.

Hälsosamma fördelarna med choklad för hälsan

Belgisk choklad är inte billigt men det är värt varje krona. Ge vem som helst en ask med detta och de blir imponerade. Choklad kan frambringa ett leende på ett sjukt barn och få vilken vuxen som helst att känna sig bättre till mods. Detta är godis för nedbrutna själar tack vare dess förmåga att öka serotoninnivåerna i hjärnan. Om man äter mörk choklad med moderation kan det också sänka blodtrycket.

Den råa kakaobönan är rik på antioxidanter. Kakao har dubbelt så mycket hälsosamma antioxidanter än vad man kan hitta i rödvin och tre gånger så mycket än de i grönt te. Nya studier visar att kakao bidrar till en bättre kardiovaskulär hälsa och reducerar risken för hjärtattacker, strokes och blodproppar.

De hälsosamma fördelarna, artisteriet och de gudomliga smakerna av belgisk choklad gör detta till en topp present för alla tillfällen. Man behöver aldrig oroa sig för om mottagaren kommer gilla gåvan eller inte. De kommer med säkerhet att älska det och kasta sig över pralinerna fyllda med nougat, kola, nötter etc. Nästa gång du ska köpa en chokladask att ge bort, se till att det är belgisk konfektyr i den.

Boka en chokladprovning i Stockholm och provsmaka choklad från Belgien!